איך את\ה מגדיר\ה את עצמך??



חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש

חברים

המלך פאר (70)
ברק יוסף (41)
good123 (40)
doron (27)
בנדורה (46)
DL2000 (39)
zhadik (48)
CAFEZOHAR (41)
לתמונות נוספות...

המטבח הטריפולטאי

ראשי >המטבח הטריפולטאי
מפרום
מפרום

ה"קציצה" הלובית

מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
פורסם ב:   עאדא מס' 81
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותה
המצרכים (לעשר יח')
 
מילוי:
 
250 גר' בשר טחון (הודו או בקר)
חצי כוס פטרוזיליה חתוכה
1 פרוסת לחם רטובה ומפוררת
2 גלדי שום כתוש
חתיכת שומן עוף קטנה
ביצה
תפוח אדמה מגורד על פומפיה דקה
בצל בינוני מגורד

3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
מעט קמח וביצה לטבילת הקציצות
רבע כוס שמן לטיגון
 
רוטב:
 
בצל בינוני חתוך לקוביות
חצי כף חרראת' לבישול (יש בו פלפל שחור)
כף רסק עגבניות
חצי כוס מים
 
אופן ההכנה:
 
לערבב היטב את חומרי המילוי יחד לקבלת עיסה חלקה.
לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות בצורת סנדויץ בעובי של חצי ס"מ כ"א (לא לחתוך עד הסוף כך ששתי הפרוסות תהיינה מחוברות בקצה בצורת האות V).
לפתוח את תפוחי האדמה ולמלא אותן עם העיסה כדי שתתקבל קציצה שמצידה האחד צרה ומצידה השני רחבה.
בצלחת אחת לשפוך כוס קמח ולקמח בה את הקציצות.
בצלחת אחרת לערבב ביצה ולטבול בה את הקציצות המקומחות.
במחבת או בסיר לשפוך מעט שמן ולטגן את הקציצות לאחר שנטבלו בקמח ובביצה.
להפוך את הקציצות מכל הכיוונים כולל הצד של המילוי, לסנן מהשמן ולהניח בצד.
 
אופן הכנת הרוטב:
 
להכניס לסיר בצל חתוך לקוביות, כף רסק עגבניות, רבע כוס שמן, חצי כף חרראת' וחצי כוס מים.
להרתיח קלות ולסדר בתוך הרוטב את הקציצות בכמה שכבות, אחת מעל השנייה.
למלא במים עד לגובה הקציצה האחרונה ולבשל על אש בינונית עד אשר יגמרו המים.
 
ניתן להגיש יחד עם צלחת קוסקוס או בנפרד.
לא לשכוח את הלימון, שיש אומרים שהוא מוסיף המון למפרום ...

עַגַ'ה בַּלְכַּמוּן
עַגַ'ה בַּלְכַּמוּן

טוב במיוחד ליולדת

מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותה
החומרים:
 
2 ביצים
2 כפות כמון
קורט מלח
1 כף קמח
שמן לטיגו
 
אופן ההכנה:
 
1. לערבב את הביצים עם הכמון והמלח (הקמח גם)
2. לטגן בשמן


בּוּקְעִיבַּה
בּוּקְעִיבַּה


מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותה
החומרים:
 
3 ביצים
חצי כף פלפל חריף או מתוק
כף רסק עגבניות
רבע כוס שמן
3 גלדי שום כתוש
חצי כוס מים
רבע כפית קימל
 

אופן ההכנה:
 
1. לשים בסיר קטן את רסק העגבניות, הפלפל, השמן השום והקימל.
2. לערבב ולבשל על להבה נמוכה כ 7 דקות.
3. להוסיף עוד כרבע כוס מים ולהמשיך לבשל.
4. לטרוף את הביצים בכוס ולצקת אל תוך הסיר.
5. לערבב עד לקבלת רוטב סמיך
הַרִיסַה
הַרִיסַה


מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותה
החומרים:
 
רבע ק"ג חיטה מקולפת
חצי כוס שמן
כף וחצי פלפל חריף או מתוק
2 כפות רסק עגבניות
כף מלח
חצי ק"ג בשר לחמין
כוס וחצי מים
כפית וחצי כורכום
 
א
ופן ההכנה:
 
1. לערבב את כל החומרים, שמן, פלפל, רסק עגבניות, מלח, כורכום ומים.
2. להרתיח כ 5 דקות.
3. להוסיף 6 כוסות מים, ואת החיטה
4. לבשל על אש נמוכה
5. לשים בתנור כל הלילה או על הפלטה
קִיקוֹט
קִיקוֹט


מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותההחומרים:
 
חצי כוס קמח
כוס וחצי מים
חצי כף פלפל חריף או מתוק
מעט מלח לפי הטעם
חצי לימון
רבע כוס שמן
2-3 גלדי שום כתוש
כפית קימל (קרוויה)
 
 
אופן ההכנה:
 
1. לשים בסיר את השמן, הפלפל, שום וכוס מים, קימל ומלח.
2. בינתיים, לערבב את הקמח עם כוס מים.
3. לאחר שהרוטב מוכן, להוסיף את הקמח ולערבב במהירות.
4. להוסיף מים במקרה הצורך.
שֶׁרְבָּה
שֶׁרְבָּה


מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותה
החומרים:
 
חצי ק"ג פתיתים
3 עגבניות טריות
כף רסק עגבניות
מלח
כף פלפל חריף או מתוק
כחצי כוס שמן
2 גלדי שום
שלוש וחצי כוס מים
 
אופן ההכנה:
 
1. מקלפים את העגבניות וחותכים לחתיכות קטנות
2. מוסיפים מלח ושמן ומבשלים על להבה נמוכה כ 10 דקות
3. מוסיפים כף רסק עגבניות וחצי כוס מים וממשיכים לבשל עוד מס' דקות.
4. מוסיפים את שלוש כוסות המים ומשאירים עד לרתיחה.
5. שוטפים את הפתיתים ומוסיפים לרוטב.
6. ממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות עד להתאיידות המים.
מַעְקוֹד
מַעְקוֹד

פשיטת תפוחי אדמה זהובה וטעימה מאוד, מחוץ לתחום לסובלים מכולסטרול גבוה !!

מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
פורסם ב:   עאדא מס' 85
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותההחומרים:
 
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
שמן לטיגון
 
אופן ההכנה:
 
1. להרתיח את תפוחי האדמה על שיתרככו.
2. למעוך את תפוחי האדמה לכדי בלילה. ניתן להשאיר מעט גושים של ת"א או למעוך לגמרי.
3. להוסיף לבלילה את הפלפל השחור, המלח ואת הביצים ולערבב שוב.
4. לצקת כוס שמן לסיר (קטן) ולחמם על אש בינונית.
6. כשהשמן חם, להוסיף את הבלילה לתוך השמן לשתי דקות ולהנמיך את האש.
7. לכסות את הסיר.
8. לתת להתבשל/להיטגן למשך כ 8-10 דק' ומדי פעם להפריד את הגוש מדפנות הסיר עם סכין.
9. כשהגוש כולו יתחיל להסתובב בתוך הסיר כתוצאה מהפרדתו מהדפנות, זה סימן ששלב א' בטיגון הגיע לסיומו.
10. לשפוך את יתרת השמן לתוך צלחת.
11. להוציא בזהירות את תוך הסיר לצלחת ולהפוך אותו.
12. לשפוך את יתרת השמן שבצלחת חזרה לסיר הטיגון.
13. להחזיר את הגוש שהוצאנו חזרה לסיר לעוד מס' דקות של טיגון.
 
בתיאבון
בסטיל
בסטיל

קציצת תפו"א ממולאת בשר

מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותה
חומרים:
 
5 תפוחי אדמה גדולים
¼ ק"ג בשר אדום או הודו טחונים
1 בצל קצוץ לקוביות
1 תפוח אדמה (נוסף)
פטרוזיליה
פלפל שחור
כורכום
מלח
שמן לטיגון
ביצה וקמח לטבילת הקציצה
 
אופן ההכנה:
 
מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיתרככו ומועכים אותם היטב.
בסיר קטן למלא כוס וחצי מים.
לבשל את הבשר הטחון עם הבצל, הפטרוזיליה, תפוח האדמה החתוך לקוביות ויתר התבלינים עד שהמים יתאדו.
לשטוח את תפוחי האדמה המעוכים על השיש, למלא בבשר ולגלגל כמו רולדה ולחתוך לחתיכות.
לטבול את הקציצה בביצה וקמח ולטגן בשמן חם.

נוקידס
נוקידס

גירסה לובית ל"ניוקי" האיטלקי

מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

 

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותה

חומרים לבצק:

 

3 ביצים

2 כפות שמן

2-3 כוסות קמח

 

חומרים לרוטב:

 

½ כוס שמן

2 כפות רסק עגבניות

1 עגבניה טריה מעוכה

1 כף מלח

1 כף פלפל חריף או מתוק

½ כוס מים

בשר עוף או בקר

6 כוסות מים נוספות

 

אופן הכנת הבצק:

 

לשים את החומרים לבצק. מחלקים ל 6 חלקים ומגלגלים לרצועות עגולות כל חלק.

חותכים עם סכין לקוביות קטנות.

 

אופן הכנת הרוטב:

 

לבשל את כל החומרים יחד בסיר על להבה נמוכה  כ 5 דקות ולהוסף מדי פעם מ ½ כוס המים.

להוסיף את הבשר ואת 6 כוסות המים.

כשהרוטב במצב רתיחה להכניס את קוביות הבצק ולהמשיך לבשל עד שהבשר יתבשל והמים יספגו.



מְת'וּמַה
מְת'וּמַה


מחבר/מבצע:   לידיה בנעטיה
תאריך:   04/02/2004

לחץ על התמונה כדי להגדיל אותההחומרים:
 
חצי ק"ג כבד עוף ולבבות
4 גלדי שום כתושים
חצי כוס חומץ
מלח
חצי כוס שמן
כפית קימל טחון
כף פלפל מתוק
חצי כף פלפל חריף, לפי הטעם
כף רסק עגבניות
 
אופן ההכנה:
 
1. לערבב את החומרים ולהכניס לסיר עם שמן ולבשל.
2. להוסיף מלח ופלפל + רבע כוס מים וחומץ ולערבב
3. להוסיף עוד מים ורסק ולהמשיך לבשל עוד כ 5 דקות.
4. לצלות את הכבד והלבבות על האש.
5. לחתוך לחתיכות ולהוסיף לסיר, להוסיף עוד חצי כוס מים ולפזר את הקימל מלמעלה.
6. להמשיך לבשל עד אשר מעט רוטב.
1 2 3 הבא >

לקישורים נוספים...